Jezikovni izzivi za tajne agente 2022

Dan evropskih jezikov, 26. september, lahko obeležite tako, da preizkusite svoje znanje v aplikaciji Jezikovni izzivi za tajne agente 2022, ki vsebuje različne izzive in kvize. Spodbuja učeče se, bodoče mednarodne agente, k rabi in učenju jezikov in o njih, tudi izven učilnice. S pomikanjem na več ravni lahko pridobiš naziv, od najnižjega “agent začetnik” do najvišjega “agent mojster”. Pri premagovanju izzivov lahko tekmuješ s prijatelji, ugotavljaš države in jezike ter rešuješ kvize. Izzivi so različni, nekateri so enostavni kot npr. “v eni minuti štej od 1 do 10 v treh različnih jezikih” drugi malo bolj zahtevni kot npr. “skupaj s prijateljem napiši besedilo za pesem ali rap v tujem jeziku”.

Ali poglej v priročnik tukaj…!

Kot mednarodni tajni agenti boste obiskali veliko novih krajev in neznanih dežel. Dober agent oz. agentka mora biti samozavestna pri uporabi jezika, da se slučajno ne razkrije. To pomeni, da mora biti zelo dober govorec tujega jezika.

Raziskave kažejo, da nekateri učeči se niso pripravljeni sprejeti izzivov in izkoristiti priložnosti za uporabo tujega jezika, ki se ga učijo, zunaj učilnice. Vsakdanje komuniciranje v tujem jeziku nikoli ni povsem nestresno, še posebej, če si na opravljanju tajne naloge v tujini. Vedno so prisotne možnosti za delanje napak, različne nesporazume, prevzemanje identitete drugih, spreminjanje načina uporabe jezika.(Visited 19 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja